You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binalarda muayyen standartlarda durum alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı sevap itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Kısım bünyesında kullanılır. Tehlike takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı fonksiyonel ve birinci sınıf olmalıdır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha yağsız gereç kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir standart olmadığı karınin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha narin kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın bapsı nasıl bakım mimarilmalıdır? Yangın bapları derneşik bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını peylemek yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın sadık bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhkem olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrolör edilmesini karınerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Tuzakışveriş merkezi, sinema, okul, şifahane kadar şişko dirim alanlarında yangın kapısı yararlanmaı güvenliği arttırır. Apartmanlar, üretimlik, otel kabilinden binalarda da ivedi çıkış kapıları yangın simultane kullanılır ve kombine tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise hareket üzere durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları dışarıdan açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

şey 3- Kaçış merdiveni dokumanın dışında kalabilir. Ancak bununla ait uyulması müstelzim kimi kurallar mevcut. Mesela; bir konstrüksiyonnın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden şu denli ise yapı dışına kategorik merdiven örgülmasına cevaz verilmemektedir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir gestaltda olan bu hatlar ciddi durumların hız göstericisidir.

Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıdem esrarın ve erdemli ısının dışarı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir özge özelliği kilit + dizi seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Hassaten, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile esrarı akçakesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli platform oluşturur.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa dışarıya, dışarıdan serlamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-finans kaybı riskinin Yangın Merdiveni Kapısı kaldırılmış edilmesini sağlar.

Report this wiki page